Wednesday, October 8, 2008

My dream is real. Reality is my dream

Aku rase aku ade masalah mengdiffrenciatekan diantara reality dan fantasi.

Like super really duper.

Aku da sedar lame da bende nie. tapi cam abaikan sebab rase cam remeh. tapi skrang aku rase bende nie cam annoying la pulak.

cite die canie

.....

semlm aku sebok dok buat slide utk esoknye presentation. bile da tgh kusyuk buat keje,mesti la leka kan. tgk2 je hari da cerah and jam pun da cam kul 9 camtu. so aku pun decided to rest and finish the remainding work bile aku da bangun. tgh aku dok layan layan layan nak tido tu TIBE TIBE ade bunyik yg maha annoying. rupe2 nye org kat atas tgh buat construction umah die. mmg kuat gile ah. i can almost visualize that there will be something tembusing my wall. aku da cam cuak ah. aku cam try jugak ah tido. tapi ngan bunyik annoying camtu camne nak tido.

pastu tetibe aku bangun kuar bilik and jalan2 sekeliling rumah. nak tengok kat tempat mane yg bunyik tu kurang bising. failed. sume pun cam bising cam sial.telinge aku pratically throbbing ikut bunyik hentakan org atas. ade jugak terdetik kat hati nak pegi naik atas and maki kimak2 yg kacau aku tido tu. tapi tetibe terkeluar plak scene2 cite hantu yg pernah aku tgk. camne kalau aku naik atas tetibe rumah tu kosong pastu cam skeri2. tak ke mula another chapter in my life filled with mystery? aku nie da la scaredy cat. so being a pengecut i am , aku batalkan je hasrat aku utk naik tingkat atas.

aku try jugak tido walaupun bunyik makin kuat and constantly keep on going. aku da tak tahan lagi da. aku kuar bilik. tgk syam (bf chaq) pun tgh garu2 kepale kusut sebab bunyik yg cam sial tu. pastu aku bengang aku pun kuar ah rumah tanpa memperdulikan boxer jarang aku tu. aku terus pegi kat guard and report yg ade org bising2 kat atas rumah. aku cakap ah aku baru nak tido and bingit ngan bunyik2 camtu. guard tu pun dgn segera menjalankan tugas die. die pun pegi naik atas. aku ikut die dari belakang. bagi semangat. pastu aku nampak 2,3 org construction worker. dalam hati aku cam fuhhhh nasib bukan hantu. kalau tak mmg aku demam malam nie. pastu guard tu cakap suruh buat keje slow. aku jadi batu api, aku cakap yg kat bilik aku ade budak kecik demam nak tido tapi tak bole sebab bunyik bising. those construction worker apologize. aku ngan guard puas hati. aku salam guard tu cakap selamat hari raya,tapi lupe tanye name ape.tape,aku pasang niat kat hati,nanti petang aku blanje die goreng pisang ngan 100 plus.

pastu aku balik umah nak sambung tido. ye lah,org penat kan,xhausted to the max. 2 ,3 menet lepas aku terlelap aku dikejutkan dgn bunyik yg same. kali nie lagi kuat,cam tade belas kasihan nye kuat.aku cam angin berbulu lebat ahhh,takkan aku nak g marah 2 kali kot. tak paham sial cine2 nie.pastu aku cam tetibe blur. aku contemplate dan re-eveluate keadaan sekeliling.aku rase cam ade bende tak kene, tapi cam kurang pasti.

ape yg tak kene nie?

ape yg tak kene nie?

ape yg tak kene nie?

ape yg tak kene nie?

ape yg tak kene nie?

ape yg tak kene nie?

ape yg tak kene nie?

ape yg tak kene nie?

OHHHHHHHHHHHHH..RUPE RUPENYE

aku mimpiiiii jeeeeeeeeeeeeeee!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

aku tak pernah kuar bilik

aku tak pernah jumpe syam garu2 rambut

aku tak pernah jumpe guard and janji die nak beli 100 plus and pisang goreng

aku tak pernah naik tingkat atas and marah org tu

but but but............

if this wasnt a dream , why did it felt so real?? ughhhhhhh i hate when that happened

this isnt the first time and m sure its not going to be the last one.

mase dulu2 aku rase cam aku rajin g class,tapi attandance aku slalu low precentage. kenape? SEBAB NIE LA!!! sebab aku rase aku da mandi2 and siap2 g kelas. siap argue ngna cikgu lagi pasal any given topics.tapi rupe2 nye sume tu dalam mimpi. fak ahhh fak ahhh

what is wrong with me? someone please extricate me from this awful misery.

5 comments:

nenas said...

IN YA BOXER??!!!!!!!

khyrie said...

assalamualaikum.... org baru nak kasi komen,

nenas > kan dah kata MIMPI ... lantak la boxer ke ape ke ... :)

kes tido tak basuh kaki dan tak baca doa tido ..

manusia ganjil ikan yu said...

cuba tidur jangan pakai boxer

cuten said...

ko same la ngan aku dena oi.
bile sedar tuh mimpi, rase cam org bodoh pon ade.
hahahhaahahaha

Dayana said...

pukimak! patut la aku dok terpikir2 bile masa plak orang buat construction malam2. kalau tak syam mesti dah kejut aku bingit2 kat aku dah