Wednesday, June 25, 2008

Teman

Dear Dearie you,
I have this friend which goes by the name Muhammad Dinie *bukan name sebenar sbb kalau reveal name betul aku mungkin akan dilabelkan racist*. I have befriend with Dinie for about more or less 10 yrs now. Somehow we end up at the same university. Altho we seldom chat or talk to hang out but we know that we already established our friendship comfort zone. What i like about Dinie is we can cover all sort of issue in just one single ym conversation. Observe how I waste my precious time for him. Not worth it. Not even one single second.

1. Issue : Plagiarism

dinie: aku suka blog ko
dinie: kretip
dinie: sangat kretip
diena wong: ko suke tak aku lukis2?
dinie: byk masa ko
dinie: yes
diena wong: tak byk doh sebenanrye
dinie: aku nak curik idea ko
diena wong: pasal blog aku g keje lambat
diena wong: tlg jadi original plis
dinie: nice
dinie: curik tade la curik seketul
dinie: modified la
diena wong: suke ati ko la
diena wong: tapi ko akan hidup dgn perasaan tak ikhlas di dalam diri
dinie: haha
dinie: aku akan tulis la.. di cilok dr dw
dinie: org tak kenal pun dw
diena wong: ko akan hidup dgn penuh kekesalan
diena wong: kimak lu virgin

Issue 2 : Current National Issue

dinie: ko nak tukar kereta plak?
diena wong: mak aku soh pakai myvi
diena wong: kete nasional
dinie: minyak mahal?
diena wong: mahal weh
dinie: kelisa mana pigi?
diena wong: kalau air mani bole buat minyak da lame aku jadi sundal
dinie: larant ke bayar 1k sebulan
diena wong: kelisa aku tgh pakai skrang
diena wong: babi
dinie: 9 tahun tu
diena wong: jgn jadi mak aku
diena wong: sial
dinie: baik nye mak ko bakar ko
dinie: amik viva la ... murah sket
dinie: jual la kelisa ko kat aku
diena wong: apis pun nak kelisa aku
diena wong: viva tak style
diena wong: aku nak berlagak kaye lagi

Issue 3 : Propose nak beli kete

dinie: bape ko jual kelisa ko
dinie: mmg bebudak skrang suka riak
diena wong: biase la
diena wong: welll
diena wong: kelisa aku jual ikut kati
dinie: harga tanpa... sticker bodoh kat belakang tu
diena wong: kalau telur ko berat bole la beli
diena wong: babi!
diena wong: weh da la
diena wong: ketiak aku da mengumpul bau..aku nak mandi
diena wong: esok keje
diena wong: aku org keje
dinie: haha
dinie: ko ingat aku tak keje ke
dinie: lancau
dinie: 9 tahun tu <-- muncung mulut keluar
diena wong: hahaha
diena wong: tu ah dieeee
diena wong: last2 aku tuka topic
diena wong: nasib baik nampak durian
dinie: 9 tahun beb
diena wong: 9 tahun lagi ko akan idop
diena wong: itu je yg bole aku cakap

And this is what apis have to say

Diena Wong says:
weh dinie pun nak kelisa aku
Diena Wong says:
hahaha
Hafiz says:
dia poyo je


I love to blog more but i am obliged to my work now , thus i have to sleep or else ill be late tmrw. nanait

And oh, I love to do Peter Cech. It is my God-given right.

4 comments:

shasha shukor said...

conversation yg first tu aku dpt bayangkan dia ada persamaan dgn classmate aku. tapi cis la aku takleh nak sebut sebut nama sbb satu class aku baca blog aku. lepastu diorang suke check blog2 org lain dan juga comment2 org. scary dow bila aku dgr diorang ckp "eh sha u baca tak [ntah sesape punye blog]'s blog...dkt comment yang entry [whatever entry] tu kan.. hahaha kelakar gile.."

aku tatau kenapa aku comment panjang2 tapi yg pasti aku lapar.

Diena Wong said...

sha..kalau lapar tarik napas pjg2..pastu lepak jap..pastu korek jub..pastu bau..shit..diskasting gile

donie said...

siapa sama class mate dgn dia?... aku ke

Eman said...

ahaha lawak sial. ntah pape. dua2 poyo.