Wednesday, January 21, 2009

The Endless Nonsense (UPDATED with another RALAT)

ari nie aku budak baik

sebab

aku beli kerepek dari makcik yg tua penyek bawak 2 bag besar kerepek.

somehow aku rase obliged utk beli kerepek dari die tu. maybe sebab aku ade *soft sport utk org tua yg berhempas pulas buat kerja berat. aku rase bag die tu berat sangat , urat2 die mesti sakit. mesti kat rumah die ade satu almari yg penuh ngan tiger balm yg die beli bundle kat mydin. eh ade ke jual bende camtu kat mydin? i dont know.

mula2 mmg aku tanak beli sebab aku tau kerepek die tak sedap. mane aku tau? sebab aku da pernah kene kat uptown hari tu. aku tgk makcik nie cam lagi 3 hari je bole idop,so aku kesian maka aku pun beli la kerepek kat die. bukak2 je kerepek tu ade satu bau yg amat disturbing, apantah lagi bile da makan. so kerepek tu aku bawak balik and jamu kucing2 kat tepi jalan. sorry aku tade niat nak hina kerepek tu tapi mmg betul. rasa dia kurang menarik.

anyways, makcik tadi tu , die masok di perkarangan kedai ngan basah2 sebab hujan agak lebat kat luar. org first die nampak aku. mata kami bertemu in this odd kindda way, macam aku nie cucu yg die jual ikut gram suatu masa dulu. mesti harga aku murah sebab aku ni tade la berat sangat. so makcik tu datang dekat ngan aku,sambil mengheret 2 plastik bag merah yg tebal,macam mana aku tau die tebal? sebab aku tak nampak kandungan isi bag tu dari jauh. so it has to be thick! has to be!

sungguh! mula2 aku mmg tanak beli. aku da determined mmg tanak beli. aku tanak kene tipu lagi macam ari tu. tapi apakan daya, aku tak kuat

makcik : cu..beli la cu kerepek makcik nie..tlg la cu
aku : erghhh tape la makcik *sambil mata fixed kat laptop*
makcik : tlg la cu..beli la satu je
aku : bagi la kerepek pedas tu satu makcik. brape? 3 ringgit stengah? ok nah nie makcik. keep the change
makcik : ape? cip the kayn?
aku : aaa..makcik simpan je duit lebeh tu

tgk, apa da jadi? aku mmg tak percaya diri sendri sejak azali lagi. hati kata lain , otak kata lain. cane aku nak percaya org kalau aku tak bole percaya diri sendri? is dat even humanly possible for one to not trust their ownself?

aku rasa makcik2 yg jual kerepek nie adalah satu scam cam scam budak2 yg mintak sedekah atau pun org2 buta yg dipimpin oleh org2 yg physically able to work. mungkin kerepek tu dibuat dgn membuta tuli sebab sumpah rase die tak sedap weh!

Let say if betul la penjualan kerepek itu scam , adakah makcik2 itu akan dipukul ataupun tidak diberi makan kalau tak reach the targeted amount of daily selling in one day? adakah deorang akan didiskriminasikan oleh makcik2 yg lain? that disturbing thought that made me bought another packet of kerepek from that senile old woman.

malam nie kucing2 kat dpn rumah aku akan kenyang. dan mungkin sakit perut sebab tadi aku beli kerepek pedas.

and tadi , kurang 10 menet lepas, aku jadi budak baik lagi

sebab

aku sedekah kat org buta. org buta tu pakcik tua,pakai kopiah , bawak tongkat ngan pegang the poorly designed pocket size calendar. itu mmg attire deorang ke? like is kopiah symbolize the "kebaikan". i dont know. i dont pass judgement. aku sedekah dgn ikhlas. sungguh!

and lagi satu, deorang , this profesional certified begger mesti akan ditemani oleh org2 yg sehat. i mean , kalau betul ko nak tlg org tua tu , tak bole ke ko kerja sendri? i mean u are capable of handling heavy machine. aku rasa kerja contract , walaupun risky tapi bole earn big bucks. deorang tak malu ke kerja camni. aku rase mmg deorang tak malu sebab kalau malu mesti deorang kerja kontrak rather than kerja jalan2 pegang org buta.

ok enuff said. aku da byk merepek. mungkin sebab tu aku beli kerepek tu, sebab aku byk merepek. pek pek. pepek! perkataan pepek itu sungguh comel tapi kenape kite telah dibrainwashed oleh society dgn meng-treat-kan perkataan itu sebagai salah satu taboo? lagi2 org2 outskirt atau bahasa melayunya kampung/luar bandar.

kalau aku ade kucing , aku bagi nama pepek. like srsly! then again , to think about it , mmg dalam bahasa inggeris deorang panggil kucing itu pussy. Haaaa! takpun aku bagi name pepek + pussy = peksy!

here peksy peksy peksy. mungkin kucing aku itu berkaler kola, camne kaler kola itu? probably brown ash-like with strikes of few lighter shades. with frizzy fur! wow.

diri sendri tak bole nak bela. nie nak bela kucing. cyberpet dulu pun slalu rosak.

p/s : merepek in bm is harder than i thought. sukar!

p/s : WEH MAKCIK TU LALU DEPAN AKU DOH!!!! bag yg die bawak da nampak kempis. ramai org beli kerepek kat die. alhamdullilah ringan sket beban makcik tu. balik nie mesti die dapat makan nasik ngan ayam and dapat sticker star dalam *bulu lejer die.

.........................................................................

RALAT 1 :
maybe sebab aku ade *soft sport utk org tua yg berhempas pulas buat kerja berat.

PEMBETULAN :
maybe sebab aku ade soft spot utk org tua yg berhempas pulas buat kerja berat.

COMMENT :
tiada satu pun sukan didunia ini yg lembut. (soft sport. geddit?) ade ke sukan main baling2 angin? itu lembut kan?

........................................................

RALAT 2 :
balik nie mesti die dapat makan nasik ngan ayam and dapat sticker star dalam bulu lejer die

PEMBETULAN :
balik nie mesti die dapat makan nasik ngan ayam and dapat sticker star dalam buku lejer die

COMMENT :
tiada apa yg perlu dikomen. sungguh nista skali apa yg aku rasa skrang. kalau cekgu bm aku tau pasal nie mesti die rase suicidal! bulu lejer tu ape la sial? cam nama jawa totok mane je..oh wak lejherrr!


p/s : kalau ade ralat lagi sile la bagitau eh. aku manusia,bukan computer.

8 comments:

HollowCause said...

http://belachan.net/b/res/2756.html

what people think of you. 10k visitors cos of this. lol.

cikudi said...

hahhaa..i already knew about that..and u forumers always have this kindda stereotype way of thinking which i find ironic and i cant believe the amount of hypocrisy lies beneath every1 of u. cheers~

Bil said...

HahHAhahahahahhahaha gile gelak baca nih!!!!!!!
dienaaaaaaaaaa tolong la.. jgn buat lawak yg gile sgt.
pepek. hahahahahahhahahahahahaha!!!!!

HollowCause said...

lol.

you stereotype too. who said i was a forumer? a link that passed around from others. i thought i could be kind enough and let you know :)

but you thought wrongly of me, how sad :(
soft sport eh?

cheers~

cikudi said...

if u are not,then its my bad. i apologize for my quick judgement. thanks anyway for the link (=

foLder 2903 said...

huragahahahahahaha.. so funy! =))

manusia ganjil ikan yu said...

hey pepek,

makcik tu atleast berusaha gak utk mencari duit.
aku geram gila gila dengan org yang cukup sifat kuat,gagah cam harimau tapi still nk minta derma

plus, orang minta derma dengan menjaja agama.entah2 suruh baca 2 kalimah syahadah kantoi

pepek memang comel ok

cikudi said...

nasib baik ko cakap pepek comel.