Tuesday, September 23, 2008

Ramadhan Al-Mubarak, Al-murabak pun ok

Mase kecik2 dulu aku selalu dibribekan dgn sejumlah amount of duit kalau bole puasa penuh. Selalu dapat la dalam rm1 utk satu hari pose. Mase tu rasa alim tuhan je yg tau. Jage pose gile babi. Pastu lepas bukak g tarawikh.Aku jugak selalu ditakutkan ayat2 cliche org tua "Kalau tak pose tak bole raya". Aku da cam apahallll aku nak raya kene la pose. kalau tinggal pose rase cam menyesal je,rasa cam idop pun tak gune.

10 tahun kemudian

Puasa dan dosa da cam satu bunyik sebati je kat telinge. tak kenal mana baik mana buruk. bagi aku sume bende tu sama je. bunyik cam jahiliyah,yes i know. betapa bangang dan lostnye idop ku.Raya da macam hari2 yang lain je. Tade makne langsung. Apa guna raya kalau tak satu famili. Tapi nak buat cane. terime je la qada dan qadar seadenye. Tinggal pose cam satu kebangaan. Sape lagi byk tinggal pose die yg menang. bodo ke bangang ke biol ke aku tak tau ah. ini la die kalau kawan2 sume cam setan2 liar yg tak cukup darah.org lain sebok2 kumpul pahala,aku dok sebok buang pahala.

Tahun 2008

tahun nie aku baik. pose alhamdullilah penuh except for monthly cycle of menstruation. apahal aku jadi baik? sebab aku pk ini sume karma. all the bad things that had happened to me is like some sick cosmic joke. walaupun aku tau raya tahun nie akan jadi hambar seperti beberapa tahun yg lepas tapi aku still puasa. walaupun kadang2 bukak pose sensorang,aku still tanak ponteng pose. Apa guna jadi islam kalau tak pose. tak special ah camtu. baik jadi kapir.

p/s : aku tade bende nak post sebenarnye. seyes.

EDITED : Turned out hari nie unchained setan took over me. Aku tak pose sebab godaan nasik panas + telur + sambal ikan bilis + kicap + rokok. Ill redeem it sometime after raya. Oh berdosa nya jiwa ku yg kusta ini.

9 comments:

Dayana said...

kapir tapir

Anonymous said...

good job diena..keep it up.. ;-)

Hamdan said...

good for u =D
great to read that u'r tryin to change

Anon said...

ler, cian dier buka pose sorang2, meh join me, kita gi buffet nak, kekeke.

tak pose takleh raya!!!

wan hussin said...

citer ko nie cam kisah aku lak...aiyooo
tapi takde la period2 segala tu wakakaka

Imran Yusof said...

woohooo...
baru nasik panas + telur + sambal ikan bilis + kicap + rokok...
blom goda ngn mknan lain :D

tahniah tahniah..
sama2 la kite perbaiki diri pada masa akan datang :D
(head shot utk aku sendri :s )

Anonymous said...

sumpah terharu bile aku baca post ko yangni..sumpah rr..tak tipu...giler arghhhHHH..arghhhHH..ahh..yeahh.

rage said...
This comment has been removed by the author.
rage said...

hmm..

tu ari member wa ada ckp kat wa. to not be afraid of the shadow of the past, as it shows ya that there's light nearby. been searching for the light ever since and alhamdullillah this Ramadhan had luminates me with the much needed path. hope it'll bring the same to ya. cheers.